Raikan Tahun Baru Cina dengan Tawaran Istimewa AirAsia

2 Feb.jpg

SEPANG, 2 Februari 2018 – Raikan Tahun Baru Cina dengan tawaran istimewa AirAsia untuk percutian yang menakjubkan.

Nikmati tawaran tambang asas sehala dari serendah RM9 dari Kuala Lumpur ke Alor Setar, Johor Bahru, Kota Bharu, Pulau Pinang dan Kuala Terengganu atau tawaran tambang asas sehala dari RM99 dari Kuala Lumpur ke Lombok, Bali, Davao, Chiang Mai, Bandar Ho Chi Minh dan banyak lagi apabila anda menempah dari sekarang hingga 4 Februari 2018 untuk tempoh perjalanan antara 1 Ogos 2018 dan 31 Januari 2019.

Tawaran ini juga boleh didapati untuk penerbangan jarak jauh dengan tambang asas sehala dari serendah RM199* dari Kuala Lumpur ke Macao, Kunming, Shantou, Shanghai, Hangzhou, Sapporo dan Taipei jadi anda boleh terbang lebih jauh dengan tambang yang lebih rendah.

Ketua Komersil AirAsia Malaysia, Spencer Lee berkata, “Sebagai syarikat penerbangan untuk semua, AirAsia telah membantu menjadikan penerbangan mampu dinaiki oleh semua sejak tahun 2001. Selain menerbangkan lebih 10 juta tetamu pada tahun lepas, kami juga mempunyai rangkaian terluas yang mengukuhkan hubungan domestik dan meningkatkan hubungan antarabangsa. Oleh itu, kami berharap semua orang akan mengambil peluang keemasan ini untuk menempah percutian akan datang mereka dengan kami.”

Para tetamu juga boleh menikmati penerbangan penuh faedah dengan menempah Pek Nilai yang kini disertakan dengan 20kg bagasi berdaftar, hidangan daripada menu Santan, pilihan tempat duduk biasa*, dan insurans perjalanan daripada Tune Protect yang merangkumi Jaminan 1 Jam Tepat Masa dan Perlindungan Kelewatan Bagasi**.

Bukan itu sahaja, muat turun aplikasi BigPay sekarang untuk menikmati lebih penjimatan semasa percutian anda. Dengan BigPay, anda tidak perlu membayar yuran pemprosesan untuk tempahan penerbangan di airasia.com dan menikmati diskaun RM2 untuk pra-tempahan hidangan dan bagasi. Juga tiada caj tambahan apabila anda berbelanja di luar negara dengan BigPay - jadi anda dapat menikmati kadar yang lebih baik daripada semua bank dan pengurup wang. Untuk maklumat lanjut, layari bigpayme.com.

Lengkapkan pengalaman penerbangan tahun baru anda dengan hidangan perayaan baharu kami, Emperor’s Fried Rice. Nikmati nasi goreng dengan nanas, kismis, lobak merah, kacang hijau, bawang putih, dan telur yang dihidangkan dengan ayam manis bercili - sebuah hidangan yang sesuai untuk seorang maharaja. Hidangan ini hanya boleh didapati untuk pembelian di dalam penerbangan AirAsia Malaysia (AK) dengan harga MYR15, AirAsia X Malaysia (D7) dengan harga MYR 20 dan AirAsia Indonesia (QZ) dengan harga IDR55,000. Untuk menikmati pelbagai hidangan lain dengan lebih jimat serta memastikan anda diberi keutamaan, para tetamu juga boleh menempah hidangan Santan melalui pautan Urus Tempahan saya di airasia.com.

Selain itu, dapatkan beg cenderamata yang mengandungi pelbagai barangan yang disediakan oleh AirAsia dengan harga RM38, RM68, RM88 dan RM128. Nilai barangan di dalam beg cenderamata itu bernilai sehingga 6 kali harga belian! Pre-tempah sekarang di www.ROKKIshop.com sehingga 48 jam sebelum penerbangan AirAsia Malaysia (AK) dan 72 jam sebelum penerbangan AirAsia X Malaysia (D7).

Sempena musim percutian ini, AirAsia menggalakkan semua tetamu untuk mendaftar masuk sendiri melalui laman web, aplikasi mudah alih atau kiosk di lapangan terbang, dan tiba di lapangan terbang sekurang-kurangnya 3 jam sebelum waktu perlepasan untuk perjalanan yang lebih lancar. Bagi tetamu yang mempunyai bagasi daftar masuk, sila ambil perhatian bahawa kaunter bagasi ditutup 60 minit sebelum waktu perlepasan. Bagi bagasi kabin pula, tetamu hanya dibenarkan untuk membawa satu bagasi kabin dan satu beg kecil, yang mana jumlah berat yang dibenarkan untuk kedua-dua (2) buah tidak melebihi 7kg.

Untuk promosi dan aktiviti terkini AirAsia, sila ikuti AirAsia di Twitter (twitter.com/AirAsia) dan Facebook (facebook.com/AirAsia).

*Pemilihan tempat duduk biasa adalah termasuk di dalam Pek Nilai. Anda juga boleh menaik taraf ke Hot Seats (caj tambahan dikenakan). Untuk maklumat lanjut mengenai pilihan tempat duduk kami sila layari laman web rasmi di sini.

**Perlindungan Perjalanan Tune - AirAsia boleh didapati dengan rakan insurans tempatan bergantung kepada negara pelepasan pertama anda. Insurans perjalanan ini hanya boleh didapati untuk penerbangan terus yang berlepas dari negara terpilih – tidak termasuk Fly-Thru, Pengangkutan ke Pulau dan Bandar. Tertakluk kepada terma dan syarat.