AirAsia X memperkenalkan Hiburan Dalam Penerbangan Xcite

Pra-tempah Tab Xcite melalui laman web airasia.com dengan hanya RM49!

KUALA LUMPUR, 19 Januari 2017 - Tetamu kini dapat menikmati pengalaman yang lebih menarik apabila terbang bersama AirAsia X* (kod penerbangan D7) dengan pengenalan tab terbaru mudah alih AirAsia iaitu Tab Hiburan Dalam Penerbangan Xcite yang menawarkan hiburan berpanjangan dengan pelbagai kandungan, skrin sentuh peranti beresolusi tinggi dan teknologi audio yang canggih, semuanya disediakan terus di tempat duduk tetamu.

Tab Hiburan Dalam Penerbangan Xcite ini boleh digunakan dalam lima bahasa (Bahasa Inggeris, Bahasa Melayu, Bahasa Mandarin, Bahasa Korea, Bahasa Jepun) dan ianya didatangkan percuma untuk semua tempat duduk Premium Flatbed, manakala tetamu yang berada di tempat duduk Ekonomi boleh membuat pra-tempah di airasia.com untuk hanya RM49, ataupun membuat permintaan terus di dalam penerbangan untuk RM60.

Ketua Pegawai Eksekutif AirAsia X Berhad, Benyamin Ismail berkata, “Kami sentiasa mencari cara untuk memberikan tetamu kami pengalaman yang terbaik apabila terbang bersama AirAsia X. Hiburan Dalam Penerbangan Xcite terbaru ini semestinya dapat menarik hati tetamu kami kerana ia menawarkan pelbagai kandungan terbaik dalam alat tontonan yang canggih untuk pengalaman tontonan yang lancar dan mudah. Kandungan dalam Tab Xcite ini juga akan sentiasa dikemaskini untuk memastikan tetamu dapat menikmati hiburan yang berkualiti apabila mereka terbang bersama kami.”

Tetamu akan dapat menonton filem-filem terbaik dari Hollywood, serta filem antarabangsa dan tempatan, selain daripada rancangan TV; tetamu juga dapat mendengar muzik, bermain permainan video, melayari majalah-majalah terkini, dan juga membeli belah ketika dalam penerbangan kerana katalog AirAsia BIG Duty Free juga terdapat di dalam tab tersebut. Layari airasia.com untuk melihat senarai program hiburan yang lengkap dan terkini.

Tab Xcite adalah Huawei MediaPad 2 yang lengkap bersama paparan skrin lebar 10.1 "Full HD, teknologi audio Harman Kardon untuk pengalaman akustik yang lebih terang dan disertakan alat pendengaran.

Untuk maklumat terkini bagi promosi dan aktiviti, sila ikuti AirAsia di Twitter (twitter.com/AirAsia) dan Facebook (facebook.com/AirAsia).

* Hiburan Dalam Penerbangan Xcite tidak disediakan untuk penerbangan ke / dari Auckland, Jeddah dan Kathmandu.